Güncel Duyurular
Teknoloji Bağımlılığı
Değerli öğrenciler,

Davranışsal Bağımlılıklar; fiziksel bir maddeye dayandırılamayan, davranış tabanlı bağımlılıklar olarak tanımlanabilir. Davranış tabanlı bağımlılıklar; oyun, bilgisayar, televizyon, kumar vb. bağımlılıklar ile insan-makine etkileşiminin kurulduğu teknolojik bağımlılıkları kapsamaktadır. Davranışsal bağımlılıklar fiziksel hastalık riski oluşturmakla birlikte, birey üzerinde daha çok psikolojik ve sosyolojik problemlere neden olmaktadır. Bağımlı olunan davranışın bırakılamaması ya da kontrol edilememesi, bağımlı durumdan her defasında alınan hazın yeterli olmaması sebebiyle kullanım süresinin artırılması, zamanının büyük kısmının bağımlı olunan şeye yönelik harcanmaktadır. Bunun sonucunda ailesel ve toplumsal problemlerin oluşmasına, okul, iş, aile ortamında sorumlulukların yerine getirilememesine ya da getirmede güçlük yaşanmasına, davranışa olan bağın azalması ya da kopması sonucunda stres, huzursuzluk, endişe gibi problemlere neden olabilmektedir.

Bu bağlamda ekte yer alan görsel materyalin siz değerli öğrencilerimize katkıda bulunacağı düşünülmektedir.

Sağlıklı, mutlu, huzurlu bir eğitim yılı geçirmeniz temennisi ile…

Afiş linki:

https://www.yok.gov.tr/Documents/2022/11/teknoloji-bagimliligi.jpg
 

 

Eğitimin Adı : Yetişkin Düzeyi İçin TBM Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi

Materyaller

Yetişkin Düzeyi Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi materyalleri, teknoloji bağımlılığının aşamaları, bağımlılık süreci, teknoloji bağımlılığının nelerden kaynaklandığı, bağımlılıktan kurtulmak için yapılması gerekenler, çocuk ve teknoloji ilişkisi, çocuk ve teknoloji ilişkisinde ebeveynlerin yapması gerekenler gibi konularda yetişkin bireylerin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla hazırlanmıştır.

 
 
Eğitimin Adı : Ebeveyn Düzeyi İçin TBM Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi

Materyaller

Ebeveynlere Dönük Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi materyalleri, teknoloji bağımlılığının aşamaları, bağımlılık süreci, teknoloji bağımlılığının nelerden kaynaklandığı, bağımlılıktan kurtulmak için yapılması gerekenler, çocuk ve teknoloji ilişkisi, çocuk ve teknoloji ilişkisinde ebeveyn önerileri gibi konularda ebeveynlerin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla hazırlanmıştır.

 
 
Eğitimin Adı : Lise Düzeyi İçin TBM Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi

Materyaller

Bu Programdan Beklenen Sonuçlar:
Bu program esnasında yapılan sunum ve etkinlikler ile sonrasında okul bünyesinde yapılacak faaliyetler sonucunda katılımcıların “Teknoloji Bağımlılığı Alanı Lise Düzeyi Kazanımları” listesinde yer alan kazanımlara erişmeleri hedeflenmektedir.

 
 
Eğitimin Adı : Ortaokul Düzeyi İçin TBM Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi

Materyaller

Ortaokul Düzeyi Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi materyalleri, teknoloji bağımlılığının başlangıç süreci, bağımlılık aşamaları, teknoloji bağımlısında görülen davranışlar, bilgisayarla doğru ilişkinin kurulması, teknoloji bağımlılığından kurtulmak gibi konularda bireylerin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla hazırlanmıştır.
​​​​​​​

 
 
Eğitimin Adı : İlkokul Düzeyi İçin TBM Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi

Materyaller

İlkokul Düzeyi Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi materyalleri, bağımlılık kavramı, teknoloji bağımlılığının aşamaları, bağımlı kişide görülen özellikler, teknoloji bağımlılığından kurtulmak için yapılması gerekenler gibi konularda bireylerin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla hazırlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Eğitimin Adı : Anaokulu Düzeyi İçin TBM Teknoloji Yaşama Eğitimi

Materyaller

Anaokul Düzeyi Teknoloji Bağımlılığı Eğitimi materyalleri, bağımlılık kavramı, teknoloji bağımlılığının aşamaları, bağımlı kişide görülen özellikler, teknoloji bağımlılığından kurtulmak için yapılması gerekenler gibi konularda bireylerin yeterli bilgi ve bilinç düzeyine ulaşması amacıyla hazırlanmıştır.